Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
Karmenta plaatst vrouwen en mannen in hun kracht

                      UPDATE CORONA     Nieuws     Login Portaal     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Bacilac Femina

Profylaxe voor terugkerende urineweginfecties voor vrouwen in en na de overgang

Bacilac Femina

Profylaxe voor recidiverende urineweginfecties bij (post) menopauzale vrouwen. Bacilac Femina is een orale capsule die Lactobacillus Rhamnosus GR-1® plus Lactobacillus Reuteri RC-14® bevat.

In 2012 gepubliceerd Nederlands onderzoek naar de profylaxe van recidiverende urineweginfecties bij (post)menopauzale vrouwen heeft geresulteerd in aanzienlijke veranderingen in de behandeling.

Zowel in de gewone media als in de medische pers, o.a. NTVG, Artsen Net, is er veel aandacht geweest voor deze publicatie.

De uitkomst, een alarmerende mate van resistentie-ontwikkeling door antibiotica profylaxe, heeft er mede toe bijgedragen dat de niet-antibiotische behandeling met Lactobacillus Rhamnosus GR-1® plus Lactobacillus Reuteri RC-14® voor recidiverende urineweginfecties bij (post)menopauzale vrouwen geldt als een alternatief dat vrijwel even effectief is.

Voor de Stichting Werkgroep Antibiotica Beleid (SWAB) is het onderzoek aanleiding geweest haar richtlijnen voor de behandeling van recidiverende urineweginfecties aan te passen en de behandeling met Lactobacillus Rhamnosus GR-1® plus Lactobacillus Reuteri RC-14® op te nemen.

Uit een parallel onderzoek bleek tevens dat cranberry capsules 500mg, 2x daags veel minder effectief zijn dan antibiotica profylaxe waar dit bij Lactobacillus Rhamnosus GR-1® plus Lactobacillus Reuteri RC-14® vrijwel even effectief was. Bovendien biedt het Lactobacillen product het voordeel van een minder frequente doseringsinterval en is het een goedkoper alternatief.

Lees hier meer over Bacilac Femina

Vragen?

Neem gerust contact op


contact blok phone

Bel vrijblijvend

op 073 - 7200 993

 contact blok email

Stel je vraag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
  073 - 7200 993
  • Kosten

    Bacilac Femina® capsule, verpakking van 30 stuks, kost € 24,95  incl. btw en kan bij de balie van Karmenta met pin afgerekend worden. U ontvangt thuis via e-mail een factuur.

    Dit product is binnenkort op voorraad bij Karmenta.

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch bereikbaar

  • Afspraken :

    08:30 - 12:30 uur

  • Zorgadministratie :

    13:30 - 17:00 uur
    (di, woe, do)

Openingstijden

  • Werkdagen :

    08:30 - 17:00 uur

  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur