Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht

Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993MonaLisa Touch® Laserbehandeling

Een betere doorbloeding zorgt voor minder pijn en droogheid

Karmenta biedt vanaf november 2019 de MonaLisa Touch behandeling aan. Dat is een Laserbehandeling om vaginale droogheid  en vulvaire pijnklachten langdurig te herstellen. Het zorgt voor een langdurige verbetering van symptomen die vaak gerelateerd zijn aan vaginale atrofie en/of lichen sclerosus.

Vaginale ongemakken zoals vaginale droogheid, branderig gevoel, jeuk en irritatie, pijn tijdens het vrijen en incontinentie zijn klachten die de levenskwaliteit van vele vrouwen beïnvloeden, vaak  tijdens de menopauze, na een bevalling of omwille van een behandeling van borstkanker.

Ongeveer 40% van de vrouwen na de overgang krijgt klachten van vaginale atrofie. De Laserbehandeling MonaLisa Touch is hiervoor een ideale oplossing.

 • Uitleg

  De MonaLisa Touch laserbehandeling is niet-chirurgisch, niet-hormonaal en volledig pijnvrij. Het laserlicht van de unieke MonaLisa Touch technologie wordt geabsorbeerd in de cellen van de vaginawand en omgezet in warmte. Proteïnen worden gestimuleerd en nieuw lichaamseigen weefsel wordt gevormd. De elasticiteit komt weer terug en ook is er een verbetering van de hydratatie en het vermogen van de slijmvliezen om vochtig te worden. Het vaginale milieu herstelt weer naar de situatie zoals die was voor de overgang begon.

  MonaLisa Touch voordelen:

  • Langdurige resultaten
  • De behandeling bestaat uit 3 sessies en een jaarlijkse herbehandeling.
  • Niet-hormonaal
  • De laserbehandeling is ideaal in combinatie of als alternatief van een ‘Hormone Replacement Therapy’.
  • Wetenschappelijk onderbouwd

 • Behandeling

  MonaLisaTouchLaserSmDe behandeling vindt plaats op de polikliniek, is pijnloos, snel en veilig. De vagina wordt eerst beoordeeld en zo goed mogelijk droog gemaakt, hierna wordt een klein buisje ingebracht, die het laserlicht op de vagina brengt. De behandeling is niet pijnlijk, er is geen verdoving nodig.

  Wetenschappelijk onderbouwing

  • De enige laserbehandeling met wetenschappelijke publicaties die vaginale droogheid herstelt.
  • In de Verenigde Staten, Australië en Frankrijk werden al tienduizenden succesvolle laserbehandelingen uitgevoerd. Vergelijkend weefselonderzoek voor en na de behandeling toont zichtbaar het positieve effect aan waardoor vrouwen hun comfort en zelfvertrouwen terugkregen en weer ten volle kunnen genieten van het leven.
  • De wetenschappelijke onderzoeken gaven aanleiding tot de goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration eind 2014.

  Je vind ook meer informatie op https://www.monalisatouch.be/

 • Kosten

  Deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar, u kunt per behandeling afrekenen en u krijgt daar een factuur voor.

  Eén behandeling kost € 400,=

 • Resulaat

  De optimale situatie ontstaat na 3 behandelingen die om de 4-6 weken worden gegeven. Na de eerste behandeling wordt al een verbetering gevoeld, doordat de vaginawand door de laserbehandeling herstelt, ‘verjongt’, waardoor  de vagina weer aanvoelt als voor de overgang. De optimale situatie wordt meestal bereikt na de 3 behandelingen. Om het weefsel gezond te houden is daarna 1 behandeling per jaar voldoende.

 • Complicaties

  Kort na de behandeling kan u een wat branderig gevoel ervaren, dit moet vlot afnemen.

Hoe ziet de behandelroute eruit?

Dit zijn de stappen die je gaat volgen

 • Voorlopige planning

  In overleg met de gynaecoloog van Karmenta is er besloten om je te gaan opereren op de  operatiekamer (OK) of de poliklinische behandelkamer (PBK) van Karmenta.

  De gynaecoloog kijkt samen met de poli-assistente wanneer er ruimte is op het ok programma. Je krijgt een datum waarop je operatie gepland wordt. Deze planning is altijd onder voorbehoud. In uitzonderlijke gevallen, kan het zijn dat de datum verandert. Mocht dit gebeuren, dan krijg je natuurlijk van ons bericht.  Een paar dagen voor de datum van de operatie, krijg je van de poli-assitente wanneer je precies verwacht wordt.   Heb je vragen telefoneer dan gerust even met de poli-assistente. 

   

   

 • Pre-operatieve screening

  We vragen je enkele weken voor je ingreep om een vragenlijst over je gezondheid in te vullen. Dat doe je gemakkelijk online op onze website, dus dat mag je ook gelijk nu doen. De anesthesist van Karmenta zal jouw ingevulde vragenlijst beoordelen en aan de hand van je antwoorden bepalen welke verdoving je het beste kunt krijgen. Uiteraard  is er op het online formulier ruimte om zelf een voorkeur aan te geven, maar de anesthesist heeft het laatste woord... eventueel zal de anesthesist, of de anesthesie-verpleegkundige contact met je opnemen en soms zullen ze je vragen om een foto van je hoofd en hals toe te sturen. 

  Vul de vragenlijst zo goed mogelijk in, en geef zeker ook aan als je onzeker bent, of ergens bang voor bent of ergens meer informatie over wilt hebben.

  Ga naar de online vragenlijst  (Pre-operatieve screening)

 • Behandeling

  Bent u een beetje bang dat de behandeling toch pijn zal doen, dan krijgt u van ons voor de behandeling een speciale verdovende creme (Lidocaïne-creme), die u zelf kunt aanbrengen. 

 • De dag van je ingreep

  Op de dag van je ingreep of operatie heb je je natuurlijk gehouden aan de afspraken die vooraf met je gemaakt zijn. Je meldt je op het afgesproken tijdstip aan de Karmenta-balie van Medisch Centrum Schijndel, aan de Steeg 6 in Schijndel. Dezelfde plek dus waar je geweest bent voor het spreekuur. Daar zit Gerard en hij belt voor jouw met de holding in het operatie-complex of ze klaar zijn om jou voor te bereiden op je operatie. Hij zal ook in het electronische patienten dossier de gegevens vastleggen van degene die je weer komt ophalen na je ingreep. Want vaak mag je na je ingreep niet zelf naar huis rijden of fietsen.

  Als er nog administratieve zaken geregeld moeten worden, dan kan je dat ook met Gerard regelen. Je gaat in de wachtruimte zitten totdat de verpleegkundige van de holding je op komt halen. 

  Bekijk hier foto's van een ingreep op de operatiekamer bij Karmenta

  Op de holding

  De toegang tot het OK-complex ligt vlak achter de receptie. Eerst mag je in een kamertje omkleden. Je krijgt operatiekleding om aan te trekken en de verpleegkundige zal je vragen wie je bent, wanneer je geboren bent en voor welke ingreep je ingepland bent (dat zal nog enkele keren gebeuren tijdens je operatie). De anesthesieverpleegkundige komt kennis maken en zal de geplande anesthesie met je doornemen. Vraag gerust de vragen die je wilt stellen. Het hele team van Karmenta is er op gericht dat jij je zo prettig mogelijk voelt tijdens je ingreep. Wil je een beetje met je smartphone spelen, we hebben supersnel wifi als je inlogt op het Wifi-netwerk "MCS-gast".

  De ingreep

  Uiteindelijk ga je natuurlijk naar de operatiekamer voor je ingreep en als je klaar bent, dan brengen ze je terug naar de verkoever om bij te komen uit je verdoving. Je komt terug bij dezelfde verpleegkundigen waar je al kennis mee gemaakt had, en je mag nu ook wat eten. Als je weer een beetje fris bent, komt de gynaecoloog bij je langs om je te vertellen hoe je ingreep verlopen is.

  Terug naar huis

  Je hebt hem of haar vast ook al ge-appt, maar anders zorgen we ervoor dat degene die je komt ophalen een seintje krijgt om je op te halen. Je moet even wachten tot het team je ontslaat van hun zorg op het operatiecomplex. Als er speciale afspraken met je gemaakt moeten worden, dan zullen we dat vertellen en we zullen er ook op letten dat je het goed begrepen hebt.  Je krijgt een ontslagbrief mee en vaak ook informatie voor de nazorg na je operatie. Soms krijg je medicatie mee, bijvoorbeeld voor de pijnstilling tijdens de avond en nacht.

  Voel je je thuis niet lekker, ga je bloeden, of maak je je zorgen? Aarzel dan zeker niet en bel met Karmenta. Ons speciale nummer hiervoor is 073 - 7200 828

   

   

 • Nacontrole

  Vrijwel altijd wordt er enkele dagen na je ingreep een afspraak gemaakt op het spreekuur voor de nacontrole. Het afsprakenkaartje zit in de map die je meegekregen hebt na je ingreep, of er is vanuit het electronisch patienten dossier een e-mailtje aan je verstuurd. Je spreekt tijdens het nacontrole-consult met de gynaecoloog die je geopereerd heeft en ze zal met je bespreken hoe de operatie verlopen is en hoe je erna opgeknapt bent. Meestal zal ze ook even willen kijken hoe je wond genezen is. Verder bespreek je eventuele klachten en hoe je het beste verder kunt opknappen.

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:30 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur

Telefonisch is Karmenta bereikbaar op alle weekdagen van 08:30 - 17:00 uur.