Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht

Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Spreekuur voor vulva-klachten

Veel vrouwen, jong en oud, hebben wel eens last van hun uitwendige vrouwelijke geslachtsorganen. Dat kan gaan om de schaamlippen, de clitoris of de huid rond de vagina. Gezamenlijk wordt dat de vulva genoemd. Jeuk, pijn of afscheiding kunnen hun oorzaak hebben in infecties, eczeem, wratjes, of andere huidaandoeningen.

Klachten van de vulva beïnvloeden de kwaliteit van leven in negatieve zin. Er zijn vrouwen die vele jaren klachten hebben voordat ze een arts bezoeken, en ook dan kan het nog lang duren voordat een diagnose gesteld wordt en de klachten verholpen kunnen worden.

Het is gebleken dat vrouwen met vulvaproblemen die op een vulvapoli door gynaecoloog en dermatoloog gezien worden vaak snel en goed geholpen kunnen worden.

Voor een goede diagnose van vulvaire aandoeningen is het nodig om lichamelijk onderzoek te doen. Dit lichamelijk onderzoek houdt ook een vulvoscopie ( kijkonderzoek naar de huid) in en het vastleggen van beelden. Soms is het ook nodig om wat weefsel of vocht af te nemen voor nader onderzoek. Indien nodig zal de gynaecoloog van Karmenta daarbij samenwerken met onze  dermatoloog, die gespecialiseerd is in huidaandoeningen.

Huidaandoeningen, ook rond de vulva, worden vaak behandeld met specifieke crèmes.  Soms is het nodig om een laser therapie in te zetten ( Mona Lisa Touch). Daarnaast zullen wij u altijd de nodige adviezen kunnen geven omtrent hygiëne en kleding die de kans op klachten rond de vulva kunnen verminderen.

Voor verdere informatie kun je  ook de website beheerd door de Nederlandse Vereniging voor Vulvapathologie (NVvVP) bezoeken.

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Maandag, dinsdag, vrijdag :

  08:00 - 17:30 uur

 • Woensdag :

  13:00 - 17:30 uur

 • Donderdag :

  Gesloten

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur

Telefonisch is Karmenta bereikbaar op alle weekdagen van 08:00 - 17:00 uur.