Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
Karmenta plaatst vrouwen en mannen in hun kracht

                      UPDATE CORONA     Nieuws     Login Portaal     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Urolon™-training voor urologen en gynaecologen

Urolon™-training voor urologen en gynaecologen

maandag, 15 jun 2020

Vrijdag 12 juni werd er op de operatiekamer van Karmenta in Medisch Centrum Schijndel een training gegeven voor de Urolon™ behandeling. De Urolon™ behandeling is een operatieve ingreep om urine-stressincontinentie te behandelen. 

 De Urolon™-behandeling bestaat uit het inspuiten van een bioresorbeerbare urethrale bulking agent op drie plekken rondom de plasbuis. De stof lost langzaam op en wordt door het lichaam volledig opgenomen, maar het lichaam maakt steviger bindweefsel aan, waardoor het vernauwen van de plasbuis een langduring effect heeft.  De behandeling kan ondermeer worden ingezet als bekkenfysiotherapie onvoldoende effect heeft gehad. Hierdoor worden het ongewenste urineverlies verminderd. De Urolon™-behandeling is hierdoor een alternatief voor een bandje in de bekkenbodem. 

Lees meer over de Urolon™-behandeling

De Urolon™behandeling is een relatief kleine ingreep en de patienten kunnen in het algemeen dezelfde dag weer naar huis. Karmenta is één van de eerste zorginstellingen in Nederland die de Urolon® behandeling toepassen.

De trainer/gastoperateur was Evert Koldewijn (uroloog in het Catharina Ziekenhuis, Eindhoven). 

De medisch specialisten die de training kregen waren Joost van Beekum (tot recent uroloog in het St. Anna ziekenhuis, Geldrop), Cathy Balk (uroloog in Maasziekenhuis Pantein, Boxmeer), Desiree van Velzen (gynaecoloog in Röpcke Zweers Ziekenhuis te Hardenberg) en Liesanne Bouwma (gynaecoloog in Karmenta, Schijndel en St. Anna Ziekenhuis, Geldrop). 

Binnen Karmenta zullen de medisch specialisten de Urolon™behandeling binnenkort vaker gaan uitvoeren. Op de foto van links naar rechts: Bernard Jordaan (Mayumana Healthcare), Joost van Beekum (uroloog), Evert Koldewijn (uroloog), Desiree van Velzen (gynaecoloog), Cathy Balk (uroloog), Tim van Hulst (Mayumana Healthcare)

Vragen?

Neem gerust contact op


contact blok phone

Bel vrijblijvend

op 073 - 7200 993

 contact blok email

Stel je vraag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
  073 - 7200 993

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch bereikbaar

  • Afspraken :

    08:30 - 12:30 uur

  • Zorgadministratie :

    13:30 - 17:00 uur
    (di, woe, do)

Openingstijden

  • Werkdagen :

    08:30 - 17:00 uur

  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur