Nieuws Login Portaal Maak een afspraak: 073 - 7200 993
Als zwanger worden niet vanzelf gaat, of veel langer duurt dan verwacht is dat vaak een probleem voor jouw als vrouw, of voor jullie als stel. Jouw/jullie vruchtbaarheid hangt af van vele factoren en de samenhang daarvan begrijpen is ingewikkeld.
De huisarts kan je soms verder helpen, en/of je doorsturen naar een medisch specialist. Maar soms lijkt dat nog niet nodig, of is dat zelfs niet toegestaan volgens de richtlijnen. Bij Karmenta snappen we dat jij, of jullie als stel natuurlijk, wel wat begeleiding kunnen gebruiken.
Karmenta's gynaecologen hebben veel ervaring op het gebied van de fertiliteit. Het zijn pragmatische medisch specialisten die de tijd voor je nemen om het helder en duidelijk aan je uit te leggen. Dat is dan misschien geen verzekerde zorg (bijvoorbeeld als je geen verwijzing van je huisarts hebt) maar wel je eigen keuze. Zo krijg je weer een beetje grip op dit complexe onderwerp, wat ongetwijfeld wel heel belangrijk is voor jouw leven als vrouw.
Karmenta is géén fertiliteitskliniek. Je kan bij Karmenta niet terecht voor een IVF-behandeling bijvoorbeeld. Maar vaak kunnen we helpen door de natuur een handje te helpen, of door factoren die een rol spelen voor jouw/jullie te onderzoeken. Met die aanpak zijn er afgelopen jaren al meerdere baby's geboren na een beetje hulp en inzicht van Karmenta. Lees: "Gaat zwanger worden niet vanzelf?"
Karmenta werkt wel samen met fertiliteitsklinieken en fertiliteitsartsen in Nederland en ook elders in Europa (zie tabje Behandeling).
Ben je onder behandeling van een fertiliteitskliniek in het buitenland? Dan kunnen bij Karmenta wel bepaalde onderzoeken gedaan worden, zoals een Foamecho, ERA-test, "scratching" en natuurlijk de follikelmetingen (echografisch onderzoek). Van belang is dan wel dat jouw kliniek contact met ons opneemt voor deze behandelmogelijkheden, en er een verwijzing of recept voor schrijft, zodat jouw behandelend arts de resultaten ook correct kan gebruiken voor jouw fertiliteitsbehandeling.
De onderstaande behandelingen vallen over het algemeen NIET onder de vergoeding van je zorgverzekering:
De behandeling en de begeleiding bij Karmenta, waarbij oprecht betrokken met mij werd omgegaan, heb ik als zeer prettig ervaren. Deskundig en direct in de aanpak! Dank daarvoor!
Ik geef een dikke 10 voor het centrum, dr Bouwma en mijn behandeling! Zeer vriendelijke, kundige, persoonlijke en uiterst zorgzame kliniek! Fijn team met persoonlijke nazorg. Zeer goed! Zou deze kliniek aan elke vrouw aanraden!
Sinds ik met mijn overgangsklachten bij dr. Bouwma ben, heb ik mijn normale leven terug. Zij luisterde als vrouw die het herkende en die zocht naar oplossingen die precies bij mijn klachten pasten. Ik kan gelukkig weer lekker slapen.
Ik heb vanaf het begin een fijn gevoel over de aanpak, Dr. Bouwma is heel zorgvuldig in haar bewoordingen het werd nooit gênant en dat vind ik heel prettig. Na een paar bezoekjes voelt het ook erg vertrouwd, dat is erg fijn. Een hele lieve meevoelende assistente, die tijd maakt of heeft voor de patiënt. Het zou fijn zijn als het door de verzekering vergoed werd, te veel vrouwen blijven met klachten lopen omdat het niet vergoed wordt.
Eenvoudiger, laagdrempeliger en met meer tijd en aandacht dan u gewend was.
Als je klachten hebt, dan ga je in eerste instantie naar je huisarts. Je bespreekt je klachten bij de huisarts in samen beslis je of je naar een medisch specialist verwezen moet worden en welke dat dan in jouw geval het beste kan zijn. Wil de huisarts je naar een gynaecoloog doorverwijzen, dan kan die Karmenta kiezen. Je kunt daar ook zelf om vragen. Meestal kan je bij Karmenta veel sneller terecht dan bij een gynaecoloog in een ziekenhuis.
Als jouw huisarts je naar Karmenta verwijst, dan gaat dat vrijwel altijd via Zorgdomein. Je krijgt een briefje mee van de huisarts met de gegevens van Karmenta en hoe je een afspraak met Karmenta maakt. Verwijst jouw huisarts niet via Zorgdomein, dan krijg je de verwijsbrief mee van je huisarts en die moet je dan ook meenemen naar het spreekuur bij Karmenta.
Je krijgt Lieke aan de telefoon, of een van de andere teamleden, zoals Cynthia, Anky of Gerard. Wanneer je verwezen bent via Zorgdomein hebben wij al jouw persoonlijke gegevens, en ook je verwijsbrief, al in ons elektronisch patienten dossier bij de hand. We controleren die samen even en vullen je telefoonnummer(s) in en je e-mail adres. Heb je vragen, stel ze gerust. Vaak kijken we ook even in jouw verwijsbrief om te kijken of we je moeten inplannen op een specifiek spreekuur of bij een specifieke arts. Daarna maken we een afspraak op het spreekuur voor je. We bevestigen dit via een e-mail.
Dan moeten we je gegevens even opzoeken, dat kan aan de hand van je BSN-nummer, of je postcode en geboortedatum. De verwijsbrief moet je dan meenemen naar het spreekuur.
In sommige gevallen kan je ook zonder verwijzing van de huisarts bij Karmenta terecht. Bijvoorbeeld als je een afspraak wil maken voor een behandeling die niet vergoed zal worden door je zorgverzekeraar (onverzekerde zorg). Dat is bijvoorbeeld zo bij bepaalde (vruchtbaarheids)echo's, of de Mona Lisa behandeling. Als je geen verwijzing hebt, zullen we je natuurlijk wel netjes in het elektronisch patientendossier registreren, dus dan registreren we je als nieuwe patient en vragen we om wat extra gegevens.
Karmenta heeft spreekuren op twee locaties: Schijndel en Heesch. Beide locaties zijn eenvoudig te vinden en je kunt er gratis parkeren. In Schijndel voeren we onze complexere operaties uit in twee operatiekamers en in Heesch kunnen we ingrepen doen op de spreek/behandelkamer.
Kijk hier voor de routebeschrijving: Schijndel en Heesch. Bij aankomst meldt je je bij de poli-assistente. In Schijndel zit die achter de balie als je binnenkomt, en in Heesch in een kamertje naast de spreek/behandelkamer. De poli-assistente zal je vragen om je legitimatie bewijs. Tevens checken we je gegevens, zoals je huisarts, zorgverzekering en voegen een apotheek toe waar eventueel het recept naar toegestuurd kan worden.
Hierna kan je plaats nemen in de wachtkamer, met eventueel een kopje koffie (binnenkort weer, excuus voor het defecte apparaat)!
Schijndel: Routebeschrijving Schijndel: Met het openbaar vervoer naar Karmenta
Als je bij de gynaecoloog in de spreekkamer zit, bespreken we je klachten. De gynaecoloog wil je goed begrijpen en we hechten er bij Karmenta veel waarde aan het uitleggen van de verschillende mogelijkheden om je klachten te behandelen. Daarom krijg je bij Karmenta ook meer tijd in de spreekkamer dan in een ziekenhuis. We bespreken natuurlijk ook het beoogde resultaat. Maar ook de risico's en de mogelijke complicaties. We zullen ook controleren of je alles begrepen heb en u eventueel nog meer informatie meegeven om tot een goede beslissing te komen.
Van belang is ook dat jij jezelf goed voorbereid op het gesprek met de gynaecoloog. Neem bijvoorbeeld iemand mee die je vertrouwt (je partner, moeder, vriendin) en die het gesprek voor je kan volgen en later aan je kan verduidelijken wat er besproken is.
Schrijf van te voren de vragen op die je wilt stellen, of schrijf vast op een briefje wat je al hebt gedaan met je klacht. Een goed startpunt hierbij is de volgende website: 3Goedevragen.nl
Na je gesprek met de gynaecoloog moet er misschien een nieuwe afspraak gemaakt worden. Dat doe je aan de balie bij de poli-assistente. De dokter zal met je meelopen naar de balie en aan de poli-assistente uitleggen wat de bedoeling is en wat de vervolgstappen zijn.
Als er tijdens het consult weefsel is afgenomen (uitstrijkje) dan zorgen wij dat het door het laboratorium onderzocht wordt, en dat wij de uitslag van het onderzoek krijgen. Soms moet je bloed, of weefsel (uitstrijkje), of urine onderzocht worden door een extern lab. Dan krijg je een formulier mee waarop het onderzoek is aangekruist. Het formulier neem je mee naar een vestiging van Pathologie-DNA of van Diagnostiek voor U. De poli-assistente zal je daarbij helpen. Op de website kan je zien welke vestiging het dichtste in de buurt is. Of je maakt een afspraak voor het onderzoek bij de prikpost van Bernhoven Ziekenhuis bij Medisch Centrum Schijndel (Openingstijden van de prikpost)
Soms schrijft de gynaecoloog een recept uit voor medicijnen. Die kan je dan ophalen bij je apotheek. Het is dus belangrijk dat wij weten wat jou apotheek is, dat registreren we in het elektronisch patienten dossier. Karmenta verstuurt de recepten electronisch naar je apotheek, en we proberen dat tijdens of zo kort mogelijk na je consult te doen. Dat betekent dat de apotheek je recept al heeft als je de medicijnen daar komt ophalen.
Tijdelijk helaas zonder koffie in de wachtruimte, de espressomachine is defect, maar binnenkort weer met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.
Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail :
08:30 - 12:30 uur
13:30 - 17:00 uur
(di, woe, do)
08:30 - 17:00 uur
Karmenta - Specialistische praktijk voor de vrouw
Steeg 6
Schijndel
Karmenta - Specialistische praktijk voor gynaecologie en urologie
Cereslaan 2-M
5384 VT HEESCH