Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993

Main Menu NL Mobile

           
Dutch English German Polish
UPDATE CORONA     Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Medische zorg voor vrouwen (Gynaecologie)

(Hevig) bloedverlies

Problemen met menstruatie komen vaak voor. Je bent dus niet de enige die eens per maand problemen heeft. Bij Karmenta zoeken we naar een oplossing voor jouw menstruatieprobleem. We houden daarbij rekening met jouw wensen en de fase in je leven.

Afwijkend uitstrijkje

Wanneer er een uitstrijkje cellen zijn gevonden die er anders uitzien dan normaal, zal de baarmoederhals verder moeten worden onderzocht.

Overgangsklachten

De overgang is een normaal en natuurlijk proces bij elke vrouw. Maar als overgangsklachten jouw leven te veel verstoren, hoef je er wellicht niet mee door te blijven lopen. Ons team zoekt,  samen met jou, naar een persoonlijk behandeladvies.

Lichen sclerose

Lichen sclerosus is een huidaandoening waarbij de huid minder soepel en wittig van kleur wordt. In de meeste gevallen ontstaat het bij vrouwen tussen het 45e en 60e levensjaar, maar het kan ook voorkomen bij volwassen mannen en bij kinderen.

Anticonceptie

Of anticonceptie bij je past hangt af van je gezondheid, medicijngebruik, aandoeningen in de familie, leeftijd en leefstijl. In gesprek met de gynaecoloog worden de mogelijkheden besproken. 

Urineverlies bij vrouwen

Artikel is in bewerking

Bartholinische cyste

Bartholin cyste is een ontsteking van de klier van Bartholin. Deze klier zit bij de ingang van de vagina.

Verzakking

Bekkenbodemklachten kunnen (veel) invloed hebben op je dagelijks functioneren, hoe je je voelt, en vaak ook op je seksleven.

Vleesboom / myomen

Een vleesboom is een goedaardige bal in de spierlaag van de baarmoeder. De medische term voor een vleesboom is een myoom.

Vruchtbaarheid, fertiliteit

Als zwanger worden niet vanzelf gaat, of veel langer duurt dan verwacht is dat vaak een probleem voor jouw als vrouw, of voor jullie als stel. Jouw/jullie vruchtbaarheid hangt af van vele factoren en de samenhang daarvan begrijpen is ingewikkeld. De huisarts kan je soms verder helpen, en/of je doorsturen naar een medisch specialist. Maar soms lijkt dat nog niet nodig, of is dat zelfs niet toegestaan volgens de richtlijnen. Bij Karmenta snappen we dat jij, of jullie als stel natuurlijk, wel wat begeleiding kunnen gebruiken. 

Karmenta's gynaecologen hebben veel ervaring op het gebied van de fertiliteit. Het zijn pragmatische medisch specialisten die de tijd voor je nemen om het helder en duidelijk aan je uit te leggen. Dat is dan misschien geen verzekerde zorg (bijvoorbeeld als je geen verwijzing van je huisarts hebt) maar wel je eigen keuze. Zo krijg je weer een beetje grip op dit complexe onderwerp, wat ongetwijfeld wel heel belangrijk is voor jouw leven als vrouw.

De  behandeling

Karmenta is géén fertiliteitskliniek. Je kan bij Karmenta niet terecht voor een IVF-behandeling bijvoorbeeld. Maar vaak kunnen we helpen door de natuur een handje te helpen, of door factoren die een rol spelen voor jouw/jullie te onderzoeken. Met die aanpak zijn er afgelopen jaren al meerdere baby's geboren na een beetje hulp en inzicht van Karmenta. Lees: "Gaat zwanger worden niet vanzelf?" 

Karmenta werkt wel samen met fertiliteitsklinieken en fertiliteitsartsen in Nederland en ook elders in Europa (zie tabje Behandeling).

Onderzoeken

Ben je onder behandeling van een fertiliteitskliniek in het buitenland? Dan kunnen bij Karmenta wel bepaalde onderzoeken gedaan worden, zoals een Foamecho, ERA-test, "scratching" en natuurlijk de follikelmetingen (echografisch onderzoek). Van belang is dan wel dat jouw kliniek contact met ons opneemt voor deze behandelmogelijkheden, en er een verwijzing of recept voor schrijft, zodat jouw behandelend arts de resultaten ook correct kan gebruiken voor jouw fertiliteitsbehandeling.

Seksuele problemen

Pijn of problemen bij het vrijen kan iedereen overkomen. Maar er over praten of hulp vragen vind je wellicht lastig. Karmenta behandelt zowel de psychologische als de lichamelijke kant van de zaak en zoekt samen met jou naar een oplossing.

Poliepen

Artikel is in bewerking

Vaginale afscheiding

Normale vaginale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig of wit. De vaginale afscheiding verandert door de maandelijkse cyclus, de pil, seksuele opwinding, zwangerschap en de overgang.

Cosmetische Gynaecologie

Aandacht voor je uiterlijk is niets nieuws. Soms krijg je behoefte aan verbetering of aanpassingen aan je schaamlippen of vagina. Heb je klachten, zoals pijn of ongemak? Of stoor je je aan hoe jij er van onder uit ziet of bent gaan zien?

Vaginale droogheid

Artikel is in bewerking


Karmenta biedt superieure medisch specialistische zorg

Gynaecologische zorg van de hoogste kwaliteit

Jouw behandeling bij Karmenta wordt uitgevoerd door gynaecologen, medisch specialisten met veel kennis en ervaring, opgedaan bij topklinische ziekenhuizen en andere zelfstandige behandelcentra. Over de beste zorg, de hoogste kwaliteit en de prettigste procedures hebben we onze eigen visie ontwikkeld. We leggen de lat hoog, daar handelen we naar en we stellen ons toetsbaar op. In een blijvend proces van verbetering luisteren we graag naar jouw suggesties, klachten of complimenten.

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

  • Werkdagen :

    08:30 - 17:00 uur

  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur
Karmenta op Zorgkaart Nederland