Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
Karmenta plaatst vrouwen en mannen in hun kracht

                      UPDATE CORONA     Nieuws     Login Portaal     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Speekseltest Hormonen Vrouw

Speekseltest Hormonen Vrouw

Laboratoriumanalyse door middel van een speekseltest van de steroïdhormonen oestradiol, oestriol en progesteron in het speeksel in samenwerking met Medivere.nl.

De volgende hormoon-waardes worden bepaald bij deze speekseltest:

 • Estradiol
 • Estriol
 • Progesteron

Monsterafname bij de speekseltest Hormonen Vrouw:

Wanneer een cyclus aanwezig is: tussen de 19e en 21e cyclusdag. Wanneer een cyclus ontbreekt: iedere dag mogelijk

NB: Vanaf 18 jaar. Bij een lagere leeftijd kan er wel gemeten worden, maar vindt er geen interpretatie van de uitslag plaats, omdat er geen gevalideerde referentiebereiken voor mensen jonger dan 18 jaar zijn.

De uitslagen dienen als basis voor een individuele therapie en moeten met een arts of therapeut worden besproken.

Polikliniek


contact blok phone

Bel vrijblijvend

op 073 - 7200 993

 contact blok email

Stel je vraag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Uitleg

  medivere logo small 205x80Karmenta biedt laboratoriumanalyse aan van hormonen in uw speeksel in samenwerking met Medivere.nl. 

  De hormoondiagnostiek uit speeksel biedt in vergelijk met de bepaling vanuit bloed talrijke voordelen: De monsterafname is niet-invasief, pijnloos en kan op ieder gewenst tijdstip en op iedere plek plaatsvinden. De hormoonbepaling uit speeksel is bijzonder zinvol omdat het beoogde vrije, biologisch actieve deel van de hormonen wordt bepaald.
  Bij de beoordeling van de gevonden hormoonwaarden in het speeksel is op de eerste plaats de verhouding tussen de individuele hormonen van belang. 

  Ik ben patient bij Karmenta en wil graag zelf mijn hormoonniveau nog eens testen, kan dat?

  Als het voor je behandeling zinnig is om het hormoonniveau te testen, dan zal de gynaecoloog dat aan je voorstellen. Wil je het hormoon-niveau zelf weten, bijvoorbeeld als je je anders voelt dan normaal en je de geruststelling wilt of dat aan je hormonen zou kunnen liggen, dan kan je dat zelf testen. Die test is dan geen onderdeel van je behandeling en wellicht ook geen zinnige zorg volgens de gynaecologische richtlijnen, maar misschien juist voor jou zelf wel belangrijk en goede zorg voor jezelf. Dat is dan je eigen inschatting en dan is de test ook voor je eigen kosten. Volg dan gewoon de instructies hieronder, en de link hierboven.

  Ik ben geen patiënt bij Karmenta, kan ik de speekseltest ook zelf thuis doen?

  Ja hoor, dat kan. Volg dan de link naar de Medivere-website en koop de speekseltest zelf. Je ontvangt dan een doosje met de buisjes en de formulieren. Hierop vul je je eigen gegevens in en dan krijg je de uitslag thuis gestuurd. Let op: De uitslag van je speekseltest is nu geen onderdeel van de Karmenta's behandeling, en Karmenta's poli-assistent of gynaecoloog kan deze niet voor je interpreteren of uitleggen.

   

 • Behandeling

  Je krijgt van Karmenta de test-kit van de poli-assistent. Of, als we 'm niet op voorraad hebben, we bestellen de test voor je en laten die bij je thuis bezorgen. Je krijgt van Karmenta's poli-assistent een formulier mee met Karmenta's partner-code.

  In onze kliniek, of thuis als u dat fijner vindt, of op het tijdstip dat u met de gynaecoloog hebt afgesproken, doet u wat speeksel in een buisje en dat doet u weer in het doosje om te verzenden. U doet er het formulier bij dat u van Karmenta hebt gekregen, met de partner-code-sticker. Het andere invul-formulier in het doosje mag je weggooien. U stuurt de afname-kit met de formulieren naar het laboratorium. 

  Dit zijn de voordelen van de speekseltesten:

  • Betrouwbare uitslag via gecertificeerd laboratorium.
  • Van de meeste testen krijgt u de uitslag al binnen 10 dagen. De uitslagen zijn uitsluitend online opvraagbaar via www.medivere.nl . U ontvangt codes in uw testpakket die u voor het online opvragen dient te bewaren
  • Anoniem inzenden mogelijk, testpakket bevat codes om de uitslag te downloaden
  • Men kan zelfstandig de test uitvoeren
  • Geen laboratoriumbezoek, geen wachttijd
  • Zeker en discreet
  • Eenvoudige bediening
  • Ook geschikt voor kinderen: -monsterafname in eigen vertrouwde omgeving
  • Laboratoriumanalyses door experts

   

 • Kosten

   Karmenta Speekseltests uitslag via Karmenta plus uitleg/advies gynaecoloog/uroloog   
   KAR6102  Hormonen Vrouw (Estradiol, Estriol, Progesteron) plus interpretatie uitslag en telefonisch consult  Onverzekerd  € 121,95
 • Nazorg

  Karmenta ontvangt enkele dagen later de uitslag van uw speekseltest van het laboratorium en we voegen die toe aan je dossier, zodat je behandelend arts de uitslag ook ziet bij je volgende consult. We leggen de uitslag ook telefonisch aan je uit. We adviseren je wat je aan de hand van jouw uitslag het beste zou kunnen doen en hoe de behandeling verder zal gaan.

  Ben je géén patient bij Karmenta? Dan hebben we dus ook geen gegevens van jou in ons dossier en kunnen we de uitslag van een test daar ook niet aan toevoegen. Het laboratorium Medivere werkt samen met consulenten die de uitslag van de test van aan je kunnen uitleggen. Ook kan je, eventueel na overleg met zo'n consulent, natuurlijk een afspraak maken met je huisarts als je je zorgen maakt. Die beoordeelt je klachten en kan je natuurlijk naar de gynaecoloog of uroloog van Karmenta verwijzen.

  Overzicht consulenten

 • Resultaat

  Een voorbeeld van de uitslag die je krijgt: 

  Een voorbeeld van de uitslag die je krijgt:

  Hormonen Vrouw Speekseltest uitslag

  Indien van toepassing worden de uitslagen vergeleken met referentiewaardes, dus als de vastgestelde waarde hoog of laag is dan staat het wijzertje in het rode deel van het balkje. Dit kan niet bij alle laboratorium-bepalingen en is soms ook afhankelijk van andere factoren (leeftijd bijvoorbeeld).

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch bereikbaar

 • Afspraken :

  08:30 - 12:30 uur

 • Zorgadministratie :

  13:30 - 17:00 uur
  (di, woe, do)

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:00 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur