Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht

Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Gynaecologisch consult na de zwangerschap

Vmoederbaby 796569757oorkomen is beter dan genezen ...

Daarom biedt Karmenta in samenwerking met de bekkenfysiotherapeute Claire Vrielink een uniek consult aan na de bevalling.

Het zogenaamde postpartum consult: een gezamenlijk consult van gynaecoloog en de  bekkenfysiotherapeut na de bevalling. Het postpartum consult is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bekkenbodem gerelateerde klachten worden voorkomen wanneer er tijdens en na de zwangerschap en bevalling professionele aandacht aan de functie van de bekkenbodemspieren wordt besteed.

Problemen in je bekken op tijd herkennen en behandelen 

Bekkenbodem gerelateerde problemen komen voor bij 40%  van de zwangere of net bevallen vrouwen. Bij bekkenbodem gerelateerde problemen kun je denken aan urineverlies, problemen met de ontlasting, verlies van ontlasting, pijn bij het vrijen en/ of verzakkingsklachten. Het postpartum consult is bedoeld om bekkenbodem gerelateerde klachten, ontstaan tijdens de zwangerschap of na de vaginale bevalling, zo vroeg mogelijk op te sporen.

Consulteer een deskundige want er is iets aan te doen! Bekkenbodem gerelateerde klachten is een veel voorkomend probleem; u hoeft zich niet te schamen.

Het gynaecologisch & fysiotherapeutisch onderzoek

Het consult bestaat uit een zorgvuldig gynaecologisch en bekken/bekkenbodem onderzoek, waarna we een programma-op-maat maken voor herstel en training van de bekkenbodem. Hier kun je zelfstandig of desgewenst onder begeleiding mee aan de slag. Op deze manier worden klachten verholpen en voorkomen.

Ook bij aanhoudende pijn van littekens ontstaan door een scheur of een knip zijn er mogelijkheden ter behandeling ( Mona Lisa Touch) of een behandeling van urineverlies met  behulp van resorbeerbaar materiaal (Urolon).

Tijdens de zwangerschap en bij de eerste na-controle bespreekt de verloskundige, gynaecoloog of huisarts met de aanstaande of nieuwe moeder of er sprake is van bekkenbodem gerelateerde problemen. Is dat het geval, dan zal de arts of verloskundige adviseren om deel te nemen aan een postpartum controle. Mocht er geen nacontrole hebben plaatsgevonden, kun je alsnog een verwijsbrief aan je  huisarts vragen voor het post partum consult.

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Maandag, dinsdag, vrijdag :

  08:00 - 17:30 uur

 • Woensdag :

  13:00 - 17:30 uur

 • Donderdag :

  Gesloten

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur

Telefonisch is Karmenta bereikbaar op alle weekdagen van 08:00 - 17:00 uur.