Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht

Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Gynaecologische check-up zonder medische indicatie

Bij Karmenta kun je ook terecht voor een algemeen gynaecologisch onderzoek waarvoor je geen verwijzing van je huisarts nodig hebt. De kosten voor dit preventieve onderzoek worden meestal niet vergoed door je zorgverzekeraar en zijn dus voor je eigen rekening.

Het is mogelijk om periodiek, bijvoorbeeld jaarlijks, een controle te laten uitvoeren naar onder andere je baarmoedermond, baarmoeder en eierstokken, gecombineerd met een echo. Op deze manier kunnen eventuele problemen vroegtijdig opgespoord en worden behandeld. De huisarts wordt standaard op de hoogte gesteld van dit consult. Als je in dit geval hiertegen bezwaar hebt, kun je dit aan ons kenbaar maken.

Wat houdt deze ‘check’ in?

Na een uitgebreide anamnese waarin de gynaecoloog je medische voorgeschiedenis en de voor de gynaecologie relevante vragen heeft gesteld volgt een lichamelijk onderzoek.

Na het uitwendige onderzoek volgt het inwendige onderzoek. Hierbij brengt de gynaecoloog een verwarmde spreider (speculum, eendenbek) naar binnen om de schede en de baarmoedermond te beoordelen en indien nodig een uitstrijkje maken of een kweek af te nemen. Bij het onderzoeken van de inwendige geslachtsorganen brengt de gynaecoloog een of twee vingers in de schede en voelt met de andere hand op uw buik (vaginaal toucher). Dit doet bijna nooit pijn. Het vaginaal toucher wordt verricht om de ligging en de grootte van de baarmoeder en de eierstokken te beoordelen en in geval van klachten de pijnlijke plek te onderzoeken.

Na het gynaecologisch onderzoek zal de gynaecoloog  nog een echo maken. Nadat je je weer  hebt aangekleed bespreekt de gynaecoloog met jou de bevindingen en geeft aan wat de eventuele volgende stappen kunnen zijn.

Wat zijn de kosten?

 • Gynaecologisch consult inclusief echo € 250,=
 • HPV test: € 150,=
 • SOA test (Chlamydia en Gonorroe): € 65,=
 • Aanvullende testen (HIV/HEP B/ Lues/): € 75,=
 • Gynaecologische echo : € 148,=

Betaling kan door met de pin en je krijgt een factuur.

Heb je vragen of wil je hiervoor een afspraak maken neem dan contact met ons op!

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Maandag, dinsdag, vrijdag :

  08:00 - 17:30 uur

 • Woensdag :

  13:00 - 17:30 uur

 • Donderdag :

  Gesloten

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur

Telefonisch is Karmenta bereikbaar op alle weekdagen van 08:00 - 17:00 uur.