Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
Karmenta plaatst vrouwen en mannen in hun kracht

                      Nieuws     Login Portaal     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Karmenta past prijzen aan, aan het regionaal niveau

Karmenta past prijzen aan, aan het regionaal niveau

maandag, 19 okt 2020

Voor de hoogte van Karmenta's tarieven van de zorgproducten maakt het niet zoveel verschil, maar de wijze waarop bij Karmenta de passantentarieven bepaald worden wijzigt wel. De prijzen (passantentarieven) van de zorgproducten van Karmenta hebben we vergeleken met de prijzen van de ziekenhuizen in Brabant, en aangepast. Karmenta's prijzen van de zorgproducten (passantentarieven) zijn daardoor gemiddeld even hoog als de prijzen van andere zorgaanbieders in onze regio.

Sommige zorgproducten zijn duurder geworden, andere weer goedkoper. Van belang vinden wij dat onze tarieven redelijk zijn ten opzichte van andere zorgaanbieders. Want we vinden het niet fair dat jij (of je zorgverzekeraar) bij Karmenta relatief veel voor een zorgproduct zou moeten betalen, of juist relatief weinig. Op deze manier is die discussie opgelost.

Er zitten forse verschillen in de prijzen van ziekenhuizen onderling. Het zal daardoor altijd mogelijk zijn om een ziekenhuis te vinden dat een zorgproduct voor een hogere prijs aanbiedt dan Karmenta, maar er zal ook altijd een ziekenhuis te vinden zijn dat juist goedkoper is dan Karmenta.

Vergelijk hieronder de prijzen (passantentarieven 2020) van zorgaanbieders in onze regio:

De nieuwe passantentarieven gaan in per 1 november 2020. Karmenta zal deze tarieven hanteren totdat we het vergelijk weer kunnen maken met de passantentarieven in de regio voor 2021.

Hoe worden prijzen van zorgproducten vastgesteld?

Als je met een klacht door de huisarts naar Karmenta verwezen wordt, dan worden er bij Karmenta zorgactiviteiten in ons electronisch patienten dossier bijgehouden. De eerste zorgactiviteit is het consult in de spreekkamer, maar ook een echo, of bloedonderzoek, en natuurlijk ook de ingreep, of operatie zijn allemaal voorbeelden van zorgactiviteiten, die horen bij jouw klacht en jouw diagnose. Al die zorgactiviteiten samen, tot en met de nacontrole en de belafspraken later in het traject, vormen de "DBC": Diagnose Behandel Combinatie.

3 maanden na de start van je behandeling, eerder mag niet, geven wij alle bij jouw behandeling horende zorgactiviteiten door aan een algemeen Nederlands ICT-systeem, de "Grouper". En die bepaalt, na een uitgebreide en complexe reeks controles, welk zorgproduct we in rekening mogen brengen aan jou  als patient, of aan je zorgverzekeraar. Aan dat zorgproduct is een declaratiecode gekoppeld en daaraan hangt een prijs. Elk ziekenhuis publiceert de prijzen van alle zorgproducten. Die prijzen heten de "Passantentarieven". Hier zie je die van Karmenta

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch bereikbaar

 • Afspraken :

  08:30 - 12:30 uur

 • Zorgadministratie :

  13:30 - 17:00 uur
  (di, woe, do)

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:00 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur