UPDATE CORONA     Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Vergoeding van de behandeling

Vergoeding van de behandeling

Voor de medisch specialistische zorg van Karmenta zal je, met uitzondering van je eigen risico, dat altijd geldt, niets zelfs hoeven bijbetalen. De zorg bij Karmenta kost je dus niets meer dan in een ziekenhuis.

Ik heb een nota ontvangen, wat nu? (Stappenplan verzekerde zorg)

Hoe biedt Karmenta de medische zorg aan?

Net zoals in een ziekenhuis biedt Karmenta zowel verzekerde als ook onverzekerde zorg aan. Het is afhankelijk van hoe je verzekerd bent, of jouw zorgverzekeraar de behandeling helemaal of gedeeltelijk vergoedt. Krijg je bij Karmenta zorg die je zorgverzekering niet voor 100% vergoedt, bijvoorbeeld omdat je een Natura-verzekering hebt, dan zal de zorgverzekering een deel van de kosten van  de behandeling bij jou in rekening brengen. Dat deel ontvang je vervolgens terug van Karmenta, waardoor je effectief dus niets bijbetaalt.

Wordt mijn behandeling vergoed?

De gynaecologische zorg van Karmenta is vrijwel altijd verzekerde zorg, die onder je basisverzekering valt. Karmenta is dus een ongecontracteerde verzekerde zorg-aanbieder. Voor de zorg die je bij ons krijgt, declareert Karmenta een zorgproduct bij jouw zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars verhinderen echter dat Karmenta de zorg rechtstreeks bij de zorgverzekeraar kan declareren, bijvoorbeeld omdat ze een "cessieverbod" hanteren, of omdat ze geen betaalovereenkomsten sluiten met ongecontracteerde zorgaanbieders. In die gevallen krijg je van Karmenta een factuur thuis gestuurd die je zelf moet indienen bij jouw zorgverzekeraar om voor vergoeding in aanmerking te komen. Vergoedt jouw zorgverzekeraar niet het gehele bedrag, dan hanteren we een coulance-regeling, zodat je zelf niet hoeft bij betalen. Check hier hoe jouw zorgverzekeraar het geregeld heeft.

Heb je vragen over de vergoeding, of je factuur? Stuur dan een e-mail aan Anky: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Jouw zorgverzekering is jouw verantwoordelijkheid

Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om, voordat je een medische behandeling in een zorginstelling krijgt, om te controleren of, en in welke mate, je in aanmerking komt voor vergoeding door jouw zorgverzekeraar. Het hangt vaak af van de polis die jij afgesloten hebt. 

Weet je het niet zeker? Bel dan met je zorgverzekeraar! En niet met ons, want wij kunnen (en willen) niet van alle zorgverzekeraars de voorwaarden bijhouden. Als wij vermoeden dat (een deel van) jouw behandeling niet door de zorgverzekering vergoed zal worden, zullen we dat met je bespreken. Vraag er zelf ook gerust naar. 

Eigen risico

Let ook op je eigen risico, dat is ten minste € 385,= per jaar. Je kunt ook een hoger eigen risico afspreken bij je zorgverzekering, daar staat dan een lagere premie tegenover. Het eigen risico geldt voor alle medische zorgkosten die je maakt in een jaar en het eigen risico dat bij jouw polis hoort moet je eerst zelf betalen, alvorens je voor vergoedingen in aanmerking kan komen.

Controleer dus altijd je polis en je eigen risico voordat je naar een zorginstelling gaat voor medische zorg!

Check hoe de verwerking van je zorgkosten bij jouw zorgverzekering geregeld is.

Biedt Karmenta ook onverzekerde zorg?

Ja, soms bieden we je de keuze voor iets extra's bij je behandeling, zoals bijvoorbeeld pijnstilling of een echo waarvoor geen medische reden (indicatie) is, dan wordt die extra zorg niet vergoed. Als dit niet onder je basisverzekering van je zorgverzekering valt, is het dus onverzekerde zorg en moet je die zelf betalen. Bij het aanbieden van onverzekerde zorg is er altijd overleg met jouw arts en de medewerkers van Karmenta kunnen je dan ook een indicatie van de kosten geven. Het zijn dan immers kosten die je zelf zult moeten betalen en die je niet terug kunt krijgen van je verzekering. Is de onverzekerde zorg nogal complex, dan is het mogelijk om voor je behandeling van te voren een kostenraming te ontvangen, zodat je kunt belissen of  je de behandeling wilt ondergaan of niet. 

Voor onverzekerde zorgkosten ontvang je een factuur thuis. In sommige gevallen kan je aan de balie met pin betalen. Contant betalen is niet mogelijk.

Ik wil de zorg die Karmenta mij geleverd heeft zelf betalen, kan dat?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld omdat je niet verzekerd bent in Nederland, maar in het buitenland. Je hebt dan waarschijnlijk geen zorgverzekering in Nederland. Of omdat je zorg afneemt die niet onder de zorgverzekering valt. Of bijvoorbeeld omdat je jouw zorgverzekering, of je eigen risico, niet wilt gebruiken voor de zorg. In al dit soort gevallen geldt het passantentarief en kan je een factuur krijgen voor de afgenomen zorg.

Bekijk de prijzen van Karmenta's zorgproducten op de passantentarieven-prijslijst

Links 

Vragen?

Neem gerust contact op


contact blok phone

Bel vrijblijvend

op 073 - 7200 993

 contact blok email

Stel je vraag

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
  073 - 7200 993

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

  • Werkdagen :

    08:30 - 17:30 uur

  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur