Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht 073 - 7200 993
Karmenta plaatst vrouwen en mannen in hun kracht

                      Nieuws     Login Portaal     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Karmenta is een kliniek voor gynaecologie & urologie

Een kliniek in Schijndel voor vrouwen, en mannen, in Brabant

De zelfstandige kliniek Karmenta staat voor patientvriendelijke medisch specialistische zorg, met extra aandacht voor vrouwen en mannen, en met een korte wachttijd. Gewoon prettiger dan je gewend was.

Coulanceaanvraagformulier

Vergoedt uw zorgverzekering Karmenta's zorg niet volledig?

Met dit formulier kunt u hiervoor coulance aanvragen, we streven ernaar dat u niets, of zo weinig mogelijk, hoeft bij te betalen

We vragen u om bij het indienen van Karmenta's factuur een brief te voegen waarin u uitlegt hoe de factuur vergoed zou moeten worden. U kunt deze voorbeeldbrieven hier bekijken. Afhankelijk van uw zorgverzekering, en omdat Karmenta (nog) niet met alle zorgverzekeraars een contract heeft, kan het zijn dat Karmenta's nota voor de geleverde medisch specialistische zorg niet geheel door uw zorgverzekering vergoed wordt. Met dit formulier  vraag u coulance hiervoor aan. U vult de gegevens in van uw factuur en vergoeding, en met het declaratieoverzicht dat u van uw zorgverzekeraar hebt ontvangen, kunnen wij controleren of u de correcte vergoeding heeft ontvangen. Als dat niet zo is (niet alle zorgverzekeraars vergoeden correct conform de wet), dan kunnen we namens u met deze gegevens, en met uw formele toestemming, de juiste vergoeding bij uw zorgverzekeraar vorderen (claimen).

Vraag de coulance aan binnen de betaaltermijn van de zorgnota (30 dagen), anders wordt de coulance-aanvraag afgewezen.

Heeft u een budget-polis, dan verleent Karmenta geen coulance!

Een selectieve polis, of budget-polis is een afgeslankte variant van de naturapolis. Vrijwel alle ziekenhuizen in onze regio hebben geen contract met de zorgverzekeraar voor budgetpolissen. Heb jij een budget-polis, dan kom je bij Karmenta niet in aanmerking voor coulance. Lees er hier meer over.  

U krijgt bericht.

Elke aanvraag voor coulance zullen we apart beoordelen en u via e-mail informeren over onze beslissing. Ook over de verdere stappen zullen we u zo goed mogelijk informeren. Soms in een persoonlijke e-mail. Soms via een nieuwsbrief of via een bericht op deze website. 

Eigen risico 

Net als bij ziekenhuizen en andere zorginstellingen moet u ook bij Karmenta het wettelijk verplichte eigen risico betalen. Uw eigen risico valt niet onder Karmenta's coulanceregeling en met dit formulier kunt u dus niet uw eigen risico terug vragen. Meer informatie over het eigen risico.

Declareer de zorgkosten-declaratie (factuur) eerst bij uw zorgverzekering!

U hebt van Karmenta een zorgkosten-declaratie (factuur) ontvangen. Stuurt u deze eerst in naar uw zorgverzekering, samen met een brief over de correcte wijze van vergoeden, en wacht tot u van uw zorgverzekering een declaratieoverzicht ontvangt. Vrijwel alle zorg van Karmenta is verzekerde zorg en uw zorgkosten-declaratie zal dus door uw zorgverzekering vergoed worden, conform de voorwaarden van uw zorgverzekeringspolis. U ontvangt van uw zorgverzekering altijd een declaratieoverzicht (als brief, of via de e-mail, of in uw online zorgverzekering-portaal). 

Let op (1): Wacht u met het invullen van dit formulier tot u het declaratieoverzicht van uw zorgverzekering ontvangen hebt.

Let op (2): Dit formulier bevat veel verplichte velden, herkenbaar aan: (*). Vult u  deze velden svp correct in.


Uw persoonlijke gegevens:

Uw achternaam is een verplicht veld
- - Uw geboortedatum is een verplicht veld.
Uw telefoonnummer is een verplicht veld, zodat we u kunnen bellen om te overleggen.
Het e-mail adres is een verplicht veld

 


De factuur (zorgkosten-declaratie) die u ontving van Karmenta:

Dit veld moet ingevuld worden. Het factuurnummer mag alleen uit cijfers bestaan

Invalid Input
Dit veld is verplicht om in te vullen.
Het veld met het zorgproduct-nummer moet ingevuld worden. Het mag alleen uit negen cijfers bestaan.
Dit is een verplicht veld. De declaratiecode bestaat uit 2 cijfers, 1 letter en dan 3 cijfers..
geeft u svp aan of u Karmenta factuur al betaald heeft, of nog niet.

Het tarief van Karmenta's zorgproducten

De tarieven (zogenaamde "Passantentarieven") van Karmenta's zorgproducten zijn gebaseerd op het gemiddelde tarief in onze regio, de provincie Noord-Brabant. Ze zijn daardoor niet extreem laag en niet extreem hoog. Uw zorgverzekering kan daardoor niet beargumenteren dat uw factuur niet voor gehele vergoeding in aanmerking komt, omdat Karmenta "te duur" zou zijn. In dit artikel worden de tarieven van Karmenta toegelicht en leggen we ook uit hoe de tarieven van zorgproducten (Diagnose behandel combinaties: DBC's) in Nederland tot stand komen. 

De termijn om coulance aan te vragen

De termijn om coulance aan te vragen is gelijk aan de betaaltermijn van de factuur van 30 dagen. Dat is normaal gesproken ruim voldoende tijd om Karmenta's zorgnota in te dienen voor declaratie bij uw zorgverzekeraar, de vergoeding van uw verzekering op uw bankrekening te ontvangen en het declaratieoverzicht van uw zorgverzekeraar te krijgen. 

U vraagt de coulance binnen de betaaltermijn aan.

Uw coulance vraagt u aan binnen de betaaltermijn en zal dus in behandeling genomen worden. Hartelijk dank!

De aanvraagtermijn voor coulance is verstreken

Alleeen in zeer uitzonderlijke gevallen verlenen we nog coulance na het verstrijken van de betaaltermijn. Wilt u dit formulier nog verder invullen?

De aanvraagtermijn voor coulance is ruimschoots verstreken

U vraagt coulance aan ruimschoots buiten de betaaltermijn van de zorgnota. Uw aanvraag zal daardoor worden afgewezen. Wilt u dit formulier nog verder invullen?

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Als deze aanvraag voor de coulanceregeling behandeld is, en u heeft de factuur al geheel aan Karmenta betaald, dan kunnen wij in eerste instantie 20% van het factuurbedrag als coulance aan u terug betalen. Vult u daarvoor hieronder dan svp uw bankrekeningnummer in.

Als deze aanvraag voor de coulanceregeling behandeld is, en u heeft de factuur nog niet aan Karmenta betaald, wacht dan even met betalen, tot u een e-mail van Karmenta's zorgadministratie ontvangt. In die e-mail wordt het bedrag vermeld (gedeelte van uw factuur) dat u nu in eerste instantie aan Karmenta moet betalen.


Uw zorgverzekering:

De zorgverzekeraar is een verplicht veld.
Invalid Input
Uw polisnummer is een verplicht veld voor de communicatie met uw zorgverzekeraar
Het soort zorgverzekeringspolis is een verplicht veld
Invalid Input

Soort zorgverzekering

U kiest in Nederland uit twee hoofdsoorten zorgverzekering:

 • Bij de restitutie-polis (meestal is de premie iets hoger) heeft u recht op 100% vergoeding van de zorgkosten, ook bij een ongecontracteerde zorgaanbieder, zoals Karmenta. Sommige zorgverzekeraars vergoeden echter tot een "markconform tarief", dat is niet toegestaan.
 • Bij de meestal iets voordeligere Natura-polis mag uw zorgverzekeraar u extra motiveren om naar een gecontracteerde zorgaanbieder te gaan, door een gedeelte van de zorgkosten niet te vergoeden. Dit niet vergoede deel is eigenlijk de prijs die u moet bijbetalen voor het zelf kiezen van uw eigen arts (ieders recht op vrije artsenkeuze). Vaak is dat niet vergoede deel te hoog en onjuist vastgesteld.


Bent u tevreden over Karmenta?

Bij Karmenta krijgt u medisch specialistische zorg van hoge kwaliteit, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Daarnaast willen we u niet lang op uw afspraak en uw behandeling laten wachten, en onze zorg met meer aandacht, tijd en patientvriendelijkheid aanbieden, prettiger dan u gewend was bij het ziekenhuis. We hopen van harte dat we daar bij u goed in geslaagd zijn. We nodigen u dan ook van harte uit om uw mening te geven over Karmenta's zorg, door middel van het reactieformulier. Met uw reactie maken we Karmenta's zorg beter! 

Uw aanvraag van Karmenta's coulanceregeling:

Om uw aanvraag voor de coulanceregeling goed te kunnen beoordelen, hebben we enkele gegevens nodig van uw vergoeding. Die gegevens staan op het declaratieoverzicht, dat u van uw verzekeraar hebt ontvangen (soms als brief, soms als e-mail bericht, soms als PDF in een online portaal, soms als een scherm op uw App, op uw smartphone, hiervan kunt u een foto maken).

Het declaratieoverzicht hebben we nodig om uw aanvraag voor de coulanceregeling te kunnen controleren.

Vul hieronder het bedrag (gedeelte) van Karmenta's zorgkosten-declaratie (factuur) dat niet vergoed wordt door uw zorgverzekering. Dit bedrag staat in uw declaratieoverzicht. Let op: het eventuele eigen risico (dat staat ook op uw declaratieoverzicht) valt hier niet onder.

Dit veld is verplicht om in te vullen.

Karmenta verleent in eerste instantie tot maximaal 20% van uw factuurbedrag coulance om u tegemoet te komen in het bedrag dat uw zorgverzekeraar niet vergoed. Als uw zorgverzekeraar onrechtmatig uw vergoeding bepaalt, dan kunt u daar bezwaar tegen maken, met een voorbeeldbrief.

Overdragen van uw vordering

Karmenta wil voor onze patienten graag een correcte vergoeding van de zorgverzekeraar. Daar heeft u recht op, en Karmenta ook. En daarom zullen we, met uw toestemming,  en in samenwerking met andere klinieken, ook in overleg treden met uw zorgverzekeraar. Draagt u svp uw vordering over aan Karmenta, want als we namens meerdere patienten met uw zorgverzekeraar onderhandelen kunnen we onze argumenten meer overtuigingskracht geven. U kunt uw keuze hieronder aangeven (slechts 1 keuze is mogelijk):Om het formulier met uw ingevulde persoonsgegevens te kunnen verwerken voor het beoogde doel, is uw expliciete toestemming vereist.
Uw bankrekeningnummer (IBAN)
Invalid Input


Onderteken deze aanvraag

Met de muis kunt u hieronder in het veld uw handtekening plaatsen om de aanvraag van de coulanceregeling en de overdracht van uw vordering te ondertekenen. Uw handtekening zal als plaatje opgeslagen worden. 

Invalid Input

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

Tijdelijk helaas zonder koffie in de wachtruimte, de espressomachine is defect, maar binnenkort weer met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven, 10 minuten rijden van de A2 en met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Telefonisch bereikbaar

 • Afspraken :

  08:30 - 12:30 uur

 • Zorgadministratie :

  13:30 - 17:00 uur
  (di, woe, do)

Openingstijden

 • Werkdagen :

  08:30 - 17:00 uur

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur