Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht

Nieuws     Login     Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Nieuwsoverzicht

Drukbezochte informatieavond Overgangsklachten

Drukbezochte informatieavond Overgangsklachten

Het was druk en het was gezellig. En het team van Karmenta vond het leuk om onze kliniek te presenteren in de wachtruimte van Medisch Centrum Schijndel. Zo'n 80 vrouwen lieten zich op donderdagavond 24 oktober informeren over de overgang. 

Meer informatie


Campagne Bloedserieus

Campagne Bloedserieus

Landelijke campagne over hevig menstrueel bloedverlies

November is Bloedserieus campagnemaand. Karmenta en ziekenhuizen in heel Nederland houden dan voorlichtingsbijeenkomsten, extra (online) spreekuren en andere events over hevig menstrueel bloedverlies. In december organiseert Karmenta een informatieavond over menstrueel bloedverlies.

Meer informatie


Greene Scale Vragenlijst voor overgangsklachten

Greene Scale Vragenlijst voor overgangsklachten

Overgangsklachten kunnen zich heel divers openbaren. Op deze website is een formulier ontwikkeld waarmee je alle symptomen op een overzichtelijke wijze kunt "scoren", zodat je een indruk krijgt van de mate waarin de overgang voor jou een medisch probleem is. Deze vragenlijst heet officieel de "Greene Climacteric Scale".

Meer informatie


MonaLisa Touch®

MonaLisa Touch®

Karmenta biedt vanaf november 2019 de MonaLisa Touch behandeling aan. Dat is een Laserbehandeling om vaginale droogheid  en vulvaire pijnklachten langdurig te herstellen. Het zorgt voor een langdurige verbetering van symptomen die vaak gerelateerd zijn aan vaginale atrofie en/of lichen sclerosus.

Meer informatie


Vruchtbaarheidsonderzoek vrouw

Vruchtbaarheidsonderzoek vrouw

Vraag jij je wel eens af of je vruchtbaar bent? Vruchtbaarheid is uiteraard een samenspel van vele factoren, maar stel dat je ooit Chlamydia hebt gehad, dan vraag je misschien af of de doorgankelijkheid van je eileiders nog okee is.

Meer informatie


Artikel in Mooi Schijndel, Mooi&Gezond

Artikel in Mooi Schijndel, Mooi&Gezond

In Schijndel en omstreken stond op de eerste pagina van de katern Mooi&Gezond van MooiSchijndel , een speciale bijlage over Karmenta, met uitnodiging voor de informatieavond over Overgangsklachten op 24 oktober.

Meer informatie


Informatieavond overgangsklachten

Informatieavond overgangsklachten

Klachten bij de overgang (menopauze) kunnen het leven van een vrouw behoorlijk verstoren. Er is meer aan te doen dan je wellicht weet. De gynaecologen van Karmenta zijn gespecialiseerd in de behandeling van overgangsklachten en leggen de mogelijkheden graag aan je uit.

Meer informatie


Persbericht: Karmenta, kliniek voor gynaecologie in Schijndel

Persbericht: Karmenta, kliniek voor gynaecologie in Schijndel

Gynaecologie is vrouwenzorg. Veel vrouwen, jong en oud, hebben wel eens last van typische vrouwelijke klachten van hun lichaam. Vrouwen bespreken deze onderwerpen het liefste met hun eigen gynaecoloog in een vertrouwde omgeving, en liever niet steeds met een andere arts. Het gaat tenslotte om hun eigen lichaam. Gynaecoloog Liesanne Bouwma, tot recent werkzaam in een groot ziekenhuis in onze regio, herkende deze behoefte bij haar patiënten en richtte er "Karmenta Specialistische praktijk voor de vrouw" voor op: een vrouwenkliniek voor gynaecologische zorg, gevestigd in het Medisch Centrum Schijndel, aan de Steeg in Schijndel. Vanaf maart zijn de deuren geopend en weten patiënten en huisartsen Karmenta steeds beter te vinden.

Meer informatie


Karmenta start met Bekkenbodemspreekuur

Op vrijdagmiddagen, voorlopig om de week, organiseert Karmenta een gecombineerd spreekuur, specifiek voor bekkenbodemklachten. De gynaecoloog, dr. Bouwma en Bekkenbodemfysiotherapeut Claire Vrielink behandelen bekkenbodemproblematiek en plasklachten bij vrouwen van fysiotherapie tot operatie. Door gebruik te maken van dezelfde methodiek en anamnese-formulieren in het elektronisch patienten dossier wordt een samenhangende behandelplan geformuleerd en uitgevoerd. In overleg met uzelf natuurlijk.

Meer informatie


Karmenta start met Overgangsspreekuur

Speciaal voor vrouwen met overgangsklachten organiseert Karmenta een gespecialiseerd Overgangsspreekuur. Gynaecoloog Vera Haitsma en overgangsconsulent Caroline van Lokven zien gezamenlijk patienten op dinsdagmiddag, de eerste is op 20 augustus 2019. De lichamelijke kant van de overgangsklachten wordt door mw Haitsma behandeld, terwijl mw. van Lokven meer coacht, om de veranderingen in het leven van de vrouw te bespreken.

Meer informatie


Een nieuwe spreekkamer voor dr. Bouwma

Een nieuwe spreekkamer voor dr. Bouwma

Binnen Medisch Centrum Schijndel verhuisden we recent naar een nieuwe spreekkamer. En gelijk ontvingen we een nieuw echotoestel, eentje waarmee onze gynaecologen en arts-echoscopisten zelfs 3D echo's, 4D echo's en schuimecho's kunnen maken. 

Meer informatie


Karmenta's Gracie gynaecologische stoel

Karmenta's Gracie gynaecologische stoel

In de spreekkamer van Karmenta beschikken we over een hyper-moderne gynaecologische stoel. Behalve dat de stoel een opvallend kleurtje heeft (oranje) zit de stoel ook comfortabel en kan de vrouw meekijken naar het beeld dat de gynaecoloog met de colposcoop maakt op het grote full-HD scherm. 

Meer informatie


Brochure Karmenta is klaar

Brochure Karmenta is klaar

Over de vormgeving van Karmenta is lang nagedacht en uiteindelijk hebben we gekozen voor een warme, vrouwvriendelijke uitstraling. In onze brochure lees je meer details. De brochure is naar de huisartsen gestuurd in de regio.

pdfBekijk de brochure

Meer informatie


Verwijzen via ZorgDomein

Verwijzen via ZorgDomein

Vanaf 1 april 2019 is Karmenta beschikbaar in ZorgDomein, de verwijsapplicatie voor huisartsen en medische specialisten. Op dit moment ontvangen we de verwijzingen nog via de e-mail, binnenkort verschijnen ze automatisch in het Medicore EPD

Meer informatie


Karmenta kiest voor het EPD van Medicore

Karmenta kiest voor het EPD van Medicore

Het elektronisch patiënten dossier is de software waarin we alle zorg administreren. Het is een belangrijk onderdeel van een zorg-instelling en het moet aan vele eisen, wetten, richtlijnen en veiligheidseisen voldoen. Karmenta heeft diverse gesprekken met verschillende EPD-leveranciers gevoerd en we denken dat we met Medicore een sterke partner voor ons EPD hebben en dat we een moderne en state-of-the-art mogelijkheden zullen bieden aan onze medewerkers en onze patienten.

Meer informatie

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

 • Maandag, dinsdag, vrijdag :

  08:00 - 17:30 uur

 • Woensdag :

  13:00 - 17:30 uur

 • Donderdag :

  Gesloten

 • Lunch
  12:30 - 13:00 uur

Telefonisch is Karmenta bereikbaar op alle weekdagen van 08:00 - 17:00 uur.