Karmenta plaatst vrouwen in hun kracht
Maak een afspraak:  073 - 7200 993

Nieuwsoverzicht

Informatieavond overgangsklachten

Informatieavond overgangsklachten

Klachten bij de overgang (menopauze) kunnen het leven van een vrouw behoorlijk verstoren. Er is meer aan te doen dan je wellicht weet. De gynaecologen van Karmenta zijn gespecialiseerd in de behandeling van overgangsklachten en leggen de mogelijkheden graag aan je uit.

Meer informatie


Karmenta start met Bekkenbodemspreekuur

Op vrijdagmiddagen, voorlopig om de week, organiseert Karmenta een gecombineerd spreekuur, specifiek voor bekkenbodemklachten. De gynaecoloog, dr. Bouwma en Bekkenbodemfysiotherapeut Claire Vrielink behandelen bekkenbodemproblematiek en plasklachten bij vrouwen van fysiotherapie tot operatie. Door gebruik te maken van dezelfde methodiek en anamnese-formulieren in het elektronisch patienten dossier wordt een samenhangende behandelplan geformuleerd en uitgevoerd. In overleg met uzelf natuurlijk.

Meer informatie


Karmenta start met Overgangsspreekuur

Speciaal voor vrouwen met overgangsklachten organiseert Karmenta een gespecialiseerd Overgangsspreekuur. Gynaecoloog Vera Haitsma en overgangsconsulent Caroline van Lokven zien gezamenlijk patienten op dinsdagmiddag, de eerste is op 20 augustus 2019. De lichamelijke kant van de overgangsklachten wordt door mw Haitsma behandeld, terwijl mw. van Lokven meer coacht, om de veranderingen in het leven van de vrouw te bespreken.

Meer informatie


Een nieuwe spreekkamer voor dr. Bouwma

Een nieuwe spreekkamer voor dr. Bouwma

Binnen Medisch Centrum Schijndel verhuisden we recent naar een nieuwe spreekkamer. En gelijk ontvingen we een nieuw echotoestel, eentje waarmee onze gynaecologen en arts-echoscopisten zelfs 3D echo's, 4D echo's en schuimecho's kunnen maken. 

Meer informatie


Karmenta's Gracie gynaecologische stoel

Karmenta's Gracie gynaecologische stoel

In de spreekkamer van Karmenta beschikken we over een hyper-moderne gynaecologische stoel. Behalve dat de stoel een opvallend kleurtje heeft (oranje) zit de stoel ook comfortabel en kan de vrouw meekijken naar het beeld dat de gynaecoloog met de colposcoop maakt op het grote full-HD scherm. 

Meer informatie


Brochure Karmenta is klaar

Brochure Karmenta is klaar

Over de vormgeving van Karmenta is lang nagedacht en uiteindelijk hebben we gekozen voor een warme, vrouwvriendelijke uitstraling. In onze brochure lees je meer details. De brochure is naar de huisartsen gestuurd in de regio.

pdfBekijk de brochure

Meer informatie


Verwijzen via ZorgDomein

Verwijzen via ZorgDomein

Vanaf 1 april 2019 is Karmenta beschikbaar in ZorgDomein, de verwijsapplicatie voor huisartsen en medische specialisten. Op dit moment ontvangen we de verwijzingen nog via de e-mail, binnenkort verschijnen ze automatisch in het Medicore EPD

Meer informatie


Karmenta kiest voor het EPD van Medicore

Karmenta kiest voor het EPD van Medicore

Het elektronisch patiƫnten dossier is de software waarin we alle zorg administreren. Het is een belangrijk onderdeel van een zorg-instelling en het moet aan vele eisen, wetten, richtlijnen en veiligheidseisen voldoen. Karmenta heeft diverse gesprekken met verschillende EPD-leveranciers gevoerd en we denken dat we met Medicore een sterke partner voor ons EPD hebben en dat we een moderne en state-of-the-art mogelijkheden zullen bieden aan onze medewerkers en onze patienten.

Meer informatie


Karmenta koppelt aan zorgverzekeraars

Karmenta koppelt aan zorgverzekeraars

Het is slechts een eerste stap, maar technisch hebben we nu alles op orde om mee te draaien in de mallemolen van marktwerking in de zorg in Nederland. De AGBCode is een uniek ID dat iedere zorginstelling heeft en Vecozo zorgt voor een sterk beveiligde communicatiestroom met zorgverzekeraars, zorgautoriteit en alle zorgpartijen in Nederland, via de Vecozo-portalen.

Meer informatie


Kennismakingsborrel wordt een kick-off..

Kennismakingsborrel wordt een kick-off..

De kennismaking met Karmenta Specialistische praktijk voor de vrouw in Medisch Centrum Schijndel werd meer een kick-off dan een kennismakingsborrel door de enorme belangstelling en de schitterende cadeau's die we kregen! We kijken terug op een zeer geslaagde avond en gloeien nog na van alle positieve reacties en gelukwensen! Bedankt!

Meer informatie


Inrichten van de spreekkamers

Inrichten van de spreekkamers

Deze week richten we de spreekkamer in van vrouwenkliniek Karmenta in Medisch Centrum Schijndel. Vrijdagavond maken we met een glaasje verder kennis met ons team en iedereen die met ons wil en komt samenwerken. Het wordt gezellig, want we krijgen zoveel positieve reacties!

Meer informatie


Kennismakingsborrel op 22 februari 2019

Kennismakingsborrel op 22 februari 2019

Velen, vrienden, collega's, professionals in de zorg, volgen ons bij het optuigen van een eigen kliniek. Op 22 februari houden we een openingsborrel. Kort daarna openen we de deuren en gaan we patienten zien. Graag vertellen we over de stand van zaken en laten geinteresseerden de locaties zien waar we aan de slag gaan in Medisch Centrum Schijndel. Wil je ook kennis maken? Meldt je dan aan voor de borrel op 22 februari.

Meer informatie


Brabants Dagblad 24 december 2018

Brabants Dagblad 24 december 2018

Vlak voor de kerst verscheen een artikel in Brabants Dagblad waarin de nieuwe medisch specialisten zichzelf voorstellen die in Medisch Centrum Schijndel hun kliniek starten. CortoClinics van orthopeed Nanne Kort is al gestart en Karmenta van gynaecoloog Liesanne Bouwma volgt binnenkort. Lees het artikel hieronder.

Meer informatie


Karmenta verkrijgt vergunning

Karmenta verkrijgt vergunning

Om een kliniek te starten is een toelating vereist van de Nederlandse overheid. Dit is een soort vergunning die wordt afgegeven door het CIBG, een afdeling van het ministerie van VWS, in het kader van de WTZi (Wet Toelating Zorginstellingen). Die toelating krijg je alleen als je statuten voldoen aan de (strenge!) eisen voor transparantie en de Governancecode Zorg. Karmenta is nu officieel toegelaten als nieuwe zorginstelling en mag daardoor zorg verlenen conform alle regels in Nederland, contracten sluiten met zorgverzekeraars, etc.

Meer informatie


De eerste nieuwsbrief

De eerste nieuwsbrief

Veel vrienden, bekenden en collega's zijn zeer geinteresseerd in onze plannen voor een eigen kliniek. We komen regelmatig samen en recent verstuurden we ze onze eerste nieuwsbrief.

Wil je ook Karmenta's nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in.

Overzicht verstuurde nieuwsbrieven.

Meer informatie

We zitten midden in Brabant en ontvangen je met plezier

En met koffie in de wachtruimte! Je vindt ons midden in Brabant, niet ver van 's-Hertogenbosch en Eindhoven. 10 minuten rijden van de A2, vlak naast een plein met ruimschoots voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Medisch Centrum Schijndel

Bezoekadres

Telefoon : 073 - 7200 993
Fax : 073 - 7200 908
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openingstijden

  • Maandag - Vrijdag
    08:00 - 17:00 uur
  • Zat/Zon
    Gesloten
  • Lunch
    12:30 - 13:00 uur